Vinárstvo:
Jeden z mojich najbližších priateľov pod toskánskym slnkom Michele s jeho milou rodinkou neprodukujú podľa môjho názoru “len” ten najlepší olivový olej, či medy, ale robí aj skvelé vína vo výbornej kvalite a dohliada jeho produkciou na životné prostredie.
Takú vášeň, zápal do toho čo robí a vedomosti, ktoré má tak ľahko neuvidíte.
Bodaj by sa všetci farmári správali k výrobe svojich produktov ako práve tento úžasný človek.
Klobúk dolu maestro.
Informácie:
Hrozno: 100% Sangiovese.
Zber: ručná zber do debničiek.
Zrenie: 18 mesiacov vo francúzskom dube a 12 mesačná rafinácia vo fľaši.
Produkcia: limitovaná produkcia 594 flašiek 0,75l
Alkohol: 15%
Farba: rubínová červená.
Vôňa: brusníc či višní s jemne čokoládovým dojazdom.
Chuť: velm dobre vybalancovaná harmonická, vhodná v kombinácii s pečeným hovädzím mäsom.
Výrobná oblasť: Mercatale in Val di Pesa.
Nadmorská výška: 200 až 300 m.n.m.
Vinice: 5,5ha s juhozápadnou orientáciou k Florencii.
Pôda: jemne kamenistá v kombinácii s íľom.